פיגמנטציה וגלולות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/07/2012 | 07:08 | מאת: אריאלה

בת 40 בריאה. כשנה לאחר לידה התחלתי להשתמש בגלולות נגד הריון ובמקביל הופיעו בפנים כתמי הריון שהתכהו עוד יותר עם הזמן. רק כשנה לאחר מכן נודע לי על הקשר בין גלולות לפיגמנטציה והפסקתי להשתמש בגלולות. לפני כשבוע שמו לי טבעת וגינלית על בסיס נחושת שאלותי הן: 1.תוך כמה זמן אראה שיפור בכתמים? 2. האם גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך בשל השימוש הממושך בגלולות?

שלום אריאלה הרושם שאכן הכתמים החומים שהופיעו לך עם נטילת הגלולות הינן מלזמה, פיגמנטציה חומה המופיעה בעיקר בנשים בהריונות או לאחר גלולות. לא נגרם שום נזק בלתי הפיך . כדאי לך כמובן להיבדק אצל רופא עור לודא שזוהי האבחנה. הטפול הינו הגנה קפדנית משמש (פעמיים ביום), חומרי הבהרה (המקובל ביותר הינו התערובת של קליגמן המבוססת על הידרוקינון). לגבי הגלולות, תבררי אם אלו גלולות המפרישות הורמונים. אם הן גלולות מפרישות הורמונים ההמלצה הינן להחליפן לגלולות שאינן מפרישות הורמונים. אם הינן גלולות שאינן מפרישות הורמונים,את יכולה להמשיך להשתמש בהן

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור