פיגמנטציה - עצמות לחיים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

23/03/2017 | 13:44 | מאת: מאיה

שלום, אני סובלת מספר שנים מפיגמנטציה באזור הלחיים ועצמות הלחיים (קרוב לזווית העין) תחילה היו כתמים קטנים (כמו נמשים) ועם הזמן הפכו לכתם אחד כהה (לא גדול) אני מטופלת מזה שנים אצל רופא עור וניסיתי המוןן סוגי משחות: רטאויט, , חומצות אלפא הידרוקסיות, הידרוקינון וכרגע משתמשת באדאפרין +חומצה אזלאית בריכוז 20% ללא שינוי ואפילו עם החמרה. השילוב שהיה הכי יעיל הוא רטאויט+הידרוקינון אך רופא העור טוען שהידרוקינון מסרטן. אני אובדת עצות, מה ניתן לעשות? האם לפנות לקוסמטיקה? לנסות לייזר? אשמח לעצות והמלצות

26/03/2017 | 20:44 | מאת: גמני

גם אני אשמח לדעת פרטים

פני לבדיקת רופא עור. מה סוג הפיגמנטציה? כתמי שמש? אולי פיגמנטציה לאחר דלקת כלשהי? אולי מלזמה? הטפול קשור לסוג הפיגמנטציה. בכולן חשובה הגנה קפדנית לשמש. על פי המידע הקים כיום הידרוקינון אינו מסרטן (אלו היה מסרטן הרי משרד הבריאות היה אוסר השמוש בו).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור