רוזיצאה/סבוריאה עם דלקת

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

23/03/2017 | 12:55 | מאת: עדי

היי, בהמשך להודעתי הקודמת ולאחר שהבחנה ראשונה היתה רוזיצאה עם מינוציקלין ואח"כ בגלל שקיעת דם שהצביעה על דלקת קיבלתי אפלומיצין וזה עזר קצת ממשיכה עם זה לעוד חודשיים מריחה יורדת בהדרגה ורטויט פעם בשבוע. כששאלתי את הרופא אם להמשיך עם כדורי המינוציקלין שלקחתי קרוב ל4 חודשים הוא אמר להפסיק ואז שאלתי אז מה זה היה? אמר סבוריאה עם דלקת...זה מה שאמר... אני לא מבינה מה ההבחנה המדוייקת שלי אבל סבוריאה זה עם קילופים בד"כ ולי אין שום קילופים רק אדמומיות שטרם נעלמה...השאלה שלי אם זה ייעלם? האם יש סבוריאה ללא קילופים? והאם אדמומיות כתוצאה מדלקת (ואפילו רוזצאה) נעלמת? אם כן, תוך כמה זמן? תודה

סיבוריאה הינה הפרשת חלב מוגברת (SEBUM) ואינה כרוכה בדלקת. כנראה שכונתך (או כונת הרופא שלך) לדלקת סבוראית (SEBORRHEIC DERMATITIS). בדרך כלל יש אדמומית עם גרד באזורי קפלים בצידי האף, לעתים בגבות וביניהן, לעתים מאחורי האוזניים או בקרקפת. לעתים רואים גם קלוף (לא תמיד). אם לא ברורה האבחנה המדויקת כדאי לך לפנות לבדיקת רופא עור לקבלת דעה נוספת לקבלת אבחנה ברורה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור