בעיית חניכיים חוזרת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

06/08/2012 | 00:24 | מאת: טלי

שלום. אני בת 36 סובלת מאז ומתמיד מבעיות חניכיים.נסיגה,דלקות,ריח רע,נפיחות וכאבים. השיניים שלי בד"כ בסדר.הבעיה רק עם החניכייים. אני מקפידה על צחצוח פעמיים ביום.והתזונה שלי לא מכילה הרבה סוכר או מתוק. העיניין שהנפיחות והדלקת חוזרת כל פעם. לפני שבוע עשיתי טיפול אצל שינניצ שהייתה בטוחה שאני לא מצחצחת כלל. לאחר הטיפול החניכיים כבר לא היו נפוחות ואדומות. אבל כעבור שבוע שוב נפיחות ואדמומיות קלה. שני ההורים שלי עברו השתלת שיניים בגלל נסיגה . מה הפיתרון חוץ מביקור כל כמה חודשים אצל שיננית?

טלי שלום לפי תיאורך ניכר כי את סובלת מדלקת חניכיים שנגרמת מחיידקים המצטברים על גבי השןכתוצאה מצחצוח לא יעיל. בעקבות הסרת הפלאק שבצעה במהלך טיפול השיננית חלה ירידה ברמת הדלקת אך הדלקת מתפתחת שוב כעבור 10 עד 15 יום עם הצטברות הפלאק מחדש. לנוכח המצב שאת מתארת וההיסטוריה המשפחתית עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה חניכיים להערכת מצבך וקבלת טיפול מתאים. כפי שהתרשמת בעצמך טיפול שיננית אינו פיתרון יעיל אם אינו נעשה תחת הנחייה ופיקוח מומחה אשר יפקח עליו ויקבע את הטיפול המתאים לקבלת תוצאה אופטימלית. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים