דלקת בחניכיים ומוקסיפן פורטה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

26/07/2012 | 23:58 | מאת: איריס

שלום, לאחר כאבי חניכיים שאובחנו כדלקת בחניכיים נתן לי רופא השיניים מוקסיפן פורטה 500. תוך כמה זמן אמורה האנטיביוטיקה להשפיע ולהקל? נכון לעכשיו עבר יום וחצי מבלי שחל שיפור כלשהו. במקביל כדי להקהות את הכאבים משתמשת במשככי כאבים (אופטלגין ואדוויל ולסירוגין). תודה

איריס שלום דלקת חניכיים בד"כ אינה מלווה בכאב. כאב חריף מופיע רק במקרים אקוטיים כאבסס. הטיפול במקרים מסוג זה כולל בד"כ בשלב הראשון שימוש באנטיביוטיקה. מוקסיפו אינו תמיד יעיל במקרים כאלה ויתכן צורך בשימוש באנטיביוטיקות אחרות או שילוב סוגים שונים.במידה ולא חל שיפור לאחר יומיים צרי קשר עם הרופא המטפל שיבדוק את המצב ויחליט לגבי הצורך בהחלפה או הוספה של אנטיביוטיקה נוספת להרחבת הטווח והאפקטיביות כנגד חיידקים עמידים. יש לזכור כי הטיפול האנטיביוטי הוא רק טיפול ראשוני ויש צורך לאחר רגיעת המצב האקוטי לטפל במקור הבעיה, לאחר תקופה מסויימת ללא טיפול המצב הנוכחי עלול לחזור ביתר שאת. איחולי בריאות ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים