חשש מהשתלת שינים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

04/03/2012 | 17:56 | מאת: רם

שלום רב, אני אמור לעבור השתלת שתלים בשן 46 ו 47 מזה כמה שנים אני סובל מדלקות חניכיים חוזרות ונעלמות מאד חושש מהשתלת שתלים-כי שמעתי שזה כרוך בניתוח פולשני עם סיכונים רבים.האם זה מדוייק? כמו כן מי שעושה לי את השתלים הוא רופא שינים שעושה גם עקירות,וטיפולי שורש,לטענתו גם עושה השתלת שינים,אבל האם זה לא מחייב נסיון כלשהו,או השתלמות מקצועית מה עליי לשאול אותו? כמו כן הרופא ציין שצריטך להיות במעקב של רופא שינים כל שנה מדוע,? אודה לעזרה כי אני מאד חושש לעבור תהליך פולשני....

05/03/2012 | 00:21 | מאת: ד"ר ערן גבאי

רם שלום. אני מבין את חששותיך. אכן, התקנת שתלים הינה פרוצדורה כירורגית פולשנית הכוללת קידוח בעצם הלסת. יחד עם זאת במידה והפרוצדורה מבוצעת על פי הפרוטוקולים הכירורגיים המקובלים ניתן לקבל תוצאה טובה ופרדיקטבילית. אי שמירה על הפרוטוקול הכירורגי עלולה להביא לכישלון השתל ןאף לפגיעה בעצם ובסטרוקטורות אנטומיות כעצבים וכלי דם. על הרופא המטפל להיות מיומן אשר עבר הכשרה מתאימה וידע להתמודד עם הסיבוכים האפשריים ואף להמנע מהם מראש. פרט מסוים אשר מטריד אותי בשאלתך הוא נושא דלקות החניכיים. אני נוטה להתרשם כי אתה סובל ממחלת חניכיים אשר מצריכה טיפול ע"י רופא חניכיים קודם לביצוע שתלים בפיך. ביצוע שתלים במצב כזה עלול להוביל לסיבוכים וכישלון השתלים בשל הזיהום שמדביק השתלים. המלצתי לך, קודם טפל במחלת החניכיים ובריאות השיניים שבפיך בכדי שתוכל לשמרן לאורך זמן רב. רק לאחר שתשיג בריאות אורלית תוכל להתקדם לביצוע השתלים ותגדיל בכך את סיכויי ההצלחה של הפרוצדורה. רופא החניכיים יוכל ליעץ לך גם בנושא השתלים אשר כלולים במסגרת הכשרתו בתחום התמחותו אאחל לך בריאות והצלחה בטיפול העתידי בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים