פצע מוגלטי קטן

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

13/07/2012 | 09:33 | מאת: מירי

שלום, לפני כחודש וחצי היה לי כאב בשן טוחנת שיש עליה כתר. לקחתי כחמישה ימים אנטיביוטיקה והכאב עבר. לאחר כשבוע יצא לי פצע מוגלטי קטן מעל השן שלא עובר עד היום. בפנייתי אלייך יעצתי לי ללכת לבדיקה אצל רופא השיניים. הרופא אמר לי שכנראה שיש בעיה בשורש השן וכנראה יהיה צורך לעקור את השן אך הרופא שלח אותי לצילום פנורמי. הצילום יצא תקין. הרופא אמר לי שנחכה עד שיכאב לי שוב השן ואז יהיה צורך לעקור את השן. הדאגה שלי שעדיין יש לי מוגלה שיוצאת לי כל שלושה ימים. האם יש מקום לדאגה ואיך מטפלים בזה . אודה לך לתעדכן אותי מה עליי לעשות. תודה

מירי שלום לפי הסימנים שאת מתארת נראה כי מדובר בניקוז של זיהום שמקורו בקצה שורש השן לחלל הפה, המכונה פיסטולה. מכיוון שהרופא המטפל שלך לא מצא את מקור הזיהום עליך לפנות לרופא מומחה לטיפולי שורש אשר יאתר את מקור הבעיה ויתן לך את חוות דעתו לגבי היכולת לבצע טיפול שורש ולשמר את השן. עקירת השן הינה האופציה האחרונה רק במידה ואופציית טיפול השורש לא תצלח. אל תשאירי את המצב כמות שהוא הזיהום פוגע בעצם הלסת שלך ועלולה להביא למנחם את המצב ואף להוביל לסיבוכים לא רצויים. אובדן העצם עלול להביא למצב שגם אם השן תעקר בסופו של דבר יהיה צורך בהשתלת עצם וכירורגיה מסובכת יותר לצורך בניית העצם אני מאחל לך בריאות שלמה וטיפול קל בבעיה בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים