אןרך חיים של השתל בפה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

03/09/2016 | 02:51 | מאת: שרון

למיטב ידיעתי אורך חיי השתל הוא בממוצע 10-15 שנה. מה קורה אחר כך ? גם אם זה יחזיק יותר, מה קורה כשזה לא מחזיק ? חייב לעבור לתותבת או שצריך לעשות שתלים אחרים, או שפשוט מחליפים את השיקום שמעל ?

שרון שלום אורך החיים של שתלים בפה הוא כ 82% ל 10 שנים. נתון זה מתייחס להשרדות השתלים בפה ולא להצלחתם. שתלים עלולים לסבול ממחלות חניכיים בצורה חריפה אשר עלולה גם להביא לאובדנם. בכדי להאריך את אורך חיי השתלים ולמנוע סיבוכים לא רצויים, מומלץ לתחזק אותם באופן קפדני עם צחצוח נכון תוך שמירה על היגיינה אורלית טובה ותחזוקות שיננית כל 3 עד 6 חדשיןם ובקורות ובדיקות תקופתיות אצל רופא חניכיים. החלפת שתלים וביצוע שתלים חדשים לאחר אובדן העצם הכרוך באובדן השתלים הישנים, עלול להיות תהליך קשה ומורכב. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים