סימפטומים של עישון פאסיבי?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

13/03/2016 | 11:27 | מאת: מילי

לאחרונה עברתי לגור עם בן זוג מעשן. מאז היכרותנו הבחנתי שאני משתעלת יותר, כנראה תוצר של חשיפה לעישון פאסיבי. בשבועות האחרונים חוויתי שני סימפטומים חדשים, ואני תוהה אם הם קשורים בעישון: 1. בחילה, בייחוד בשעות הבוקר (אני לא בהיריון, זה כמובן היה ההימור הראשון אך לא חוויתי איחור במחזור ובדיקה העלתה תוצאה שלילית.) 2. גירוי ואדמומיות בחניכיים. החניכיים שלי רגישות מאוד, לכן אני מקפידה מדי יום על חוט דנטלי, צחצוח פעמיים ביום, שטיפות מרובות במים לאחר הארוחה וביקורים מדי 5 חודשים אצל השיננית. אני חוששת שאולי עקב המעבר יחד והמגע הקרוב יותר ביני לבין בין זוגי, הוא "העביר" אליי את חיידקיו וגרם לתגובה בחניכיים שלי. מכיוון שחוויתי כבר שיעול שלא היה שם קודם לכן, ובחילה מתמשכת לאורך יותר משבועיים, אני תוהה אם הסימפטומים הללו קשורים בהיותו מעשן, ומובן שאני מעודדת אותו לחדול מההרגל הזה.

תודה על פניתך. בספרות המקצועית ישנם מספר דיווחים על השפעת העישון הפאסיבי על החניכיים. השינויים אינם מהירים ובדרכ העשון דווקא מוריד את שיעור הדימום מהחניכיים (בגלל שינויים ברקמה). מומלץ להגיע לבדיקה אצל מומחה לרפואת חניכיים בכדי שיבחון את מצבך. בברכה, דר יניב מאייר מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים