אבסס

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

01/07/2015 | 21:02 | מאת: טליה

אני אקדים בזה שאני מאוד מפחדת מטיפולי שיניים למרות שאני לא ילדה (25), לא הייתי מעל 10 שנים אצל רופא שיניים (עד המקרה הזה). לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מכאבים מאוד חזקים בשן טוחנת עליונה. הלכתי לרופא בערך חודש אחרי והוא אמר שאצטרך טיפול שורש, הוא רצה גם להתחיל לי טיפול לאבסס שגדל לי שם, לא הצלחתי להרגע מהפחד ובסוף קיבלתי מוקסיפן (בלי טיפול). המוקסיפן לא השפיע בכלל והגולה גדלה וכאבה עוד יותר אז הביאו לי אוגמנטין. מאז האבסס נעלם וחוזר שוב ושוב (כבר שלוש פעמים ושוב ושוב קיבלתי אנטיביוטיקה). בזמן האחרון יצא לי לקרוא הרבה על אבסס באינטרנט ורשום דברים נוראיים ושזה אפילו יכול להגיע למוות אם לא מטפלים. קראתי גם על השיטות טיפול לאנשים פחדנים ואף אחת מהשיטות לא טובה לי כי בכולם יש שימוש במחטים ואני לא מסוגלת. בשבוע וחצי האחרונים התחילו לי כאבי אוזניים וכאבים בצד השני של הפה (למרות שאני נוטלת עכשיו אנטיביוטיקה). האם זה קשור לאבסס (שנעלם עכשיו בזכות האוגמלטין) ? והאם מה שרשום באינטרנט לגבי אבסס נכון או שאלו מקרים נדירים וקיצוניים למדי?

טליה שלום אבסס יכול להביא לסיבוכים קשים ולא יעבור ללא טיפול במקור הזיהום. נטילת אנטיביוטיקה מהווה פתרון קצר טווח אך אינה מטפלת במקור הבעיה. מומלץ שתבצעי צילום סטטוס ותבדקי באופן יסודי, יתכן שיש לך בעיות נוספות שמתפתחות. אין ברירה אלא שתטפלי בשינייך בהקדם. דחיה אינה פתרון. ישנן דרכים לטפל גם בסובלים מחרדה דנטלית. שבוע טוב ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים