דוקטור כמה פעמים בייום אתה ממליץ לצחצח שיניים?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/06/2012 | 17:23 | מאת: JONI

כתוב בכתבה שלא מומלץ לצחצ הרבה פעמים ביום, אבל למשל בכתבה אחרת שקראתי על שיניים כתוב שאחריי אכילת מתוק (גם פירורת, לא חייב רק עוגות ודברים יותר מתוקים) צרירך לצחצח שיניים כדי לשמור עליהם, אז אני אוכל 3 פירות ביום, לא בבת אחת אלא בכל ארוחה אחריי כל ארוחה פרי, אז יוצא שאנ ימצחצח 3 פעמים ועוד 2 שה-2 האלו זה בבוקר כשקמים ובלילה לפניי שינה, אז מה לעשות??

שלום, ההמלצה היא לצחצח שיניים בתום ארוחה. אולם, מאחר ואנו עסוקים ולא תמיד נגישים לאמצעי הצחצוח, ניתן להסתפק בצחצוח בתדירות של 3 פעמים בים. חשוב להקפיד לצחצח בבוקר לאחר ארוחת הבוקר ובערב לפני השינה. כלל אצבע שיכול להנחות אותך הוא שככל שהאוכל דביק יותר ונשאר זמן רב יותר על גבי השיניים הוא מזיק יותר ולכנס קיימת חשיבות בהסרתו בהקדם. פירות לצורך הדוגמאו פחות מזיקים מפחממות.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים