ספיגת חניכייכם באיזור שתלים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

20/06/2012 | 18:15 | מאת: יעל

שלום רב! יש לי בעייה אסתטית קשה. יש לי שתלים בשיניים 25 ו 26, העצם שם נספגה ואין חניכיים. הכתרים עצמם נראים לא טבעיים בפה כי אין חניכיים. האם ניתן לעזור לי? בברכה

יעל שלום אין ספק שאת מעלה כאן בעיה קשה אשר אנשים רבים אינם מודעים לה. מיקום נכון של שתלים תוך התייחסות לרקמות הסובבות הוא קריטי לצורך קבלת תוצאה אסתטית טובה ולכן מצריך תכנון דקדקני ואף לעתים קרובות פרוצדורות כירורגיות נוספות של עיבוי עצם ו/או השתלת חניכיים באזור. מטרת פרוצדורות אלה הינה לפצות על אובדן רקמת העצם והחניכיים אשר מתרחשת בעקבות עקירת השן. תיקון מצב קיים הוא קשה ומסובך במיוחד ומהווה אתגר משמעותי לרופא המטפל. אני ממליץ לך להבדק עי רופא חניכיים אשר יעריך את המצב ויתכנן את הטיפול הדרוש. יתרונו של רופא החניכיים במצבים של ביצוע שתלים באיסורים אסתטיים היא הבנתו ויכולתו לפצות על פגמים בעצם ובחניכיים על ידי פרוצדורות אשר רכש במהלך הכשרתו במסגרת התמחותו. אני מאחל לך שתמצאי פיתרון לבעייתך לשביעות רצונך בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים