מחלת חניכיים ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

13/06/2012 | 15:37 | מאת: נטלי

האם יש קשר בין יישור שיניים למחלת חניכיים במיוחד אם בתקופה שבה היה גשר על השיניים השיניים לא נוקו טוב מספיק? האם מדובר בנזק מצטבר שמתנקם בי עכשיו?

נטלי שלום ותודה על פניתך. קיימת חשיבות יתרה להקפיד הקפדה יתרה על היגיינת הפה במהלך טיפול אורתודונטי. המכשור האורתודונטי לכשעצמו מקשה על בקרת רובד החיידקים המצטבר על גבי השיניים והמכשור. חוסר הקפדה מספקת על היגיינת הפה במהלך הטיפול האורתודונטי יוביל להיווצרות דלקת חניכיים ( נפיחות, אדמומיות ודימום) ובשלב מאוחר יותר יוביל למחלת חניכיים( ניידות שיניים, נסיגת חניכיים ונסיגת עצם הלסת). אם קיים ספק מבחינתך לגבי מצב החניכיים שלך, פני ליעוץ אצל אחד ממומחי החניכיים.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים