כתר

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

27/04/2015 | 05:40 | מאת: רונן

בבדיקה שגרתית נמסר לי שהכתר מעל השתל מתנדנד ורצוי להרימו להבריג את הבורג למבנה ולהחזיר את הכתר... אני לא הרגשתי זאת וזה לא הפריע לי בכלל הבעיה שלא הצליחו להוציא את הכתר אלא באמצעות חור בכתר כעת הכתר נשבר בחלקו ( החרסינה) השאלה אם אני חייב להחליף אותו ? האם המתכת שמתחת לחרסינה אכן מספיק כדי לעמוד בעומסים ? ואם אחליף, מי צריך לשלם על הכתר ? ובאופן כללי - מה אורך חיים ממוצע של שתל ומה אורך חיים ממוצע של כתר מעל שתל ? האם הרופא יכול לשייך את השבר בחרסינה לגיל הכתר? גם אם לפני כן הכול היה תקין ?

רונן שלום ציפוי החרסינה על המתכת הינו למטרות אסתטיות בלבד ואינו מוסיף לעמידות הכתר.על כן, במידה ואין צורך אסתטי, יתכן וניתן לשמר את הכתר הנוכחי. כעקרון השרדות שתל ל 10 שנים כ 85% אחוזים דומים נמצאו גם השרדות הכתר לאורך 10 שנים. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים