ניתוח

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

06/03/2015 | 17:18 | מאת: יעל

בקרוב אמורה לעבור הארכת כותרת בשן. כמה זמן יכולים אחרי הניתוח להיות כאבים ו/או רגישות עד שאוכל לחזור לתפקוד רגיל? והאם בגלל שזו שן טוחנת זה גם מסבך את הטיפול וגם את ההחלמה ליותר ארוך וקשה , במיוחד שהשן הנ"ל ממש קטנה מאוד ונפלה הרבה פעמים וגם הטיפול שורש היה מסובך ובמיוחד כמו שאמרתי גודל השן קטנה ביותר האם במקרה כזה גם צריך הארכה יותר גדולה לעומת שן שלא היתה כל כך קטנה ולא טוחנת ששמעתי ששיניים אלא בכללי הטיפול בהם יותר מסובך? ועוד שאלה : יש לי תור לשינוי גובה הכתר הזמני כשבועיים לאחר הארכת כותרת שבקרוב מאוד יש לי תור השאלה שלי אם במקרה התפרים לא יימסו עד אז האם הרופא המשקם ולא המנתח יכול או כדאי להוציא את התפרים,לא נמסו והאם יוכל להמשיך את המשך הטיפול ים במקרה יישרו תפרים ולא יימסו לגמרי עד התור? והאם בדרך כלל יש ביקורת אחרי הניתוח אם יש תפרים נמסים והאם כן כעבור כמה זמן האם עוד לפני הרופא המשקם שבועיים או שכבר אחרי?

יעל שלום הארכת כותרת בשן טוחנת הינה יותר מסובכת טכנית אך אין הבדל מבחינת ההחלמה. הסרת תפרים מומלצת לאחר שבוע. מומלץ להמתין 6-8 שבועות לפני המשך שיקום השן. מומלץ שתעלי את שאלותייך בפני הרופא המטפל בך. ניכר על סמך שאלותייך כי את לחוצה ומוטרדת מההליך הכירורגי הצפוי לך בהצלחה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

11/03/2015 | 07:56 | מאת: חעל

תודה על הצשובה. אני יודעת מה זה הניתוח אני פדוט לא יודעת מה ההבדל בשן טוחנת מבחינת סיבוכים ומורכבות וכאבים מכיון שאני יודעת ששן טוחנת היא יותר מורכבת. לפי דעתך לא אמור חהיות שונה לי בינה לבין שן אחרת?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים