מקרה מאוד מוזר SOS

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

04/03/2015 | 14:18 | מאת: אליסה

בת 26. עם שן חלבית מתנדנדת (שוקלת שתל\ יישור שיניים) פתאום התחלתי להרגיש ששן בריאה ובשרית אחרת בפה מתנדנדת (בעקבות תחושה שהאזור שבחיבור בין השן לחניכיים נתפס ומשתחרר עם מגע הלשון) אחרי 2 בדיקות רופא שיניים אמרו שאין כלום. פתאום התחלתי להרגיש שגם האיזור בין השן החלבית לשן הבריאה נתפס ומשתחרר עם כל תנועת יניקת רוק מהפה. האם זה מעיד על משהו? חשוב לציין שבחודשיים האחרונים עברתי צילומי מנשך , סיטי, בדיקות שקשורות לשן חלב. לא אמרו לי משהו על מחלת חניכיים או בעיה אחרת חוץ מהשן החלבית. האם זה בדמיון שלי, האם זה טבעי ופשוט לא שמתי לב עד עכשיו? האם זה יכול להיות קשור להקרנה מהשן החלבית? אני מאוד מאוד מוטרדת ומפחדת לאכול. בנוסף יש לי חרדה דנטלית. אשמח לתשובה מעמיקה ככה האפשר. תודה :(

אליסה שלום לא ניתן לאבחן את מצבך על סמך התיאור, אך אין ספק כי את מציגה מקרה בעייתי אשר מחייב בדיקה ע"י מומחה ברפואת חניכיים. בהצלחה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

11/03/2015 | 10:29 | מאת: אליסה

אתה בטוח שמדובר במצב בעייתי שמצריך בדיקה אצל מומחה חניכיים? כי הייתי אצל עוד רופא שיניים מאז שעשה בדיקה מעמיקה כולל בדיקת מחלות חניכיים - אין אודם, אין נפיחות, אין דימום או כאב. העניין היחיד הוא התחושה של היתפסות והשתחררות של השיניים. וכולם אומרים שאין שום ניידות שן. (מכרים טוענים שזה הלחץ משפיע עלי - בגלל שהתחילה להתנדנד השן החלבית וזה כנראה היווה טראומה עבורי). בנוסף חשוב לציין שהייתי אצל מומחה חניכיים לפני כ3 חודשים שבדק סיטי והסתכל על השן החלבית. בנוסף, אמרו לי שלפני בדיקת מומחה חניכיים אני צריכה לבוא עם צילום סטטוס מקביליות - האם הכרחי? אי אפשר פשוט להסתכל קודם אם יש בעיה? כי חבל לי על עוד כסף ועוד קרינה. אגב, לכמה זמן תקף סיטי שיניים? אשמח לתשובה בהקדם, ממש לא רגועה. תודה!

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים