שאלה על בעיית חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

28/01/2015 | 17:22 | מאת: דניאל

הייתי אצל רופא חניכיים שנחשב מצויין לתחומו והוא בדק לי את החנכיים במשך רבע שעה בערך(לאחר תלונתי כי יש פצע לבן על החך..בנוסך אציין שיש לי המון שלשולים...)הרופא שניים שעובד איתו אמר לי שיש לי קנדידה ואני צריך לעשות בדיקות דם וצילום סטטוס ונשך בחלל הפה...שאלתי היא האם רופא חניכיים אכן יכול לקבוע או לחשוד שמה שיש לי זה אכן קנדידה או לחלופין זו מסקנה מהירה וחסרת בסיס?

דניאל שלום לקנדידה יש מראה אופייני בחלל הפה. זיהוי ודאי ניתן לקבל ע"י נטילת דגימה ובדיקה מיקרוסקופית. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים