נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

25/01/2015 | 16:20 | מאת: רינת

שלום, אני בת 34, לא מעשנת, לפני שלוש שנים עברתי יישור שיניים בשתי הלסתות והודבק קיבוע בתום הטיפול. בבדיקה שגרתית במרפאת השיניים נאמר לי על פי צילומי נשך כי יש לי נסיגת חניכיים קלה, ובכדי לשמר את המצב הקיים עלי לעבור ניקוי אבן אחת לשלושה חודשים. שאלתי היא האם זה סביר לעבור ניקוי אבן בתכיפות שכזו:האם בתודה (:

רינת שלום תחזוקות שיננית בתכיפות של כל 3 חדשים מומלצת לסובלים ממחלת חניכיים. יתכן ונסיגת החניכיים המתוארת אינה מחלת חניכיים אלא נסיגה כתוצאה ממיקום השן ביחס לעצם הלסת לאחר טיפול אורתודונטי או צחצוח אגרסיבי. בכל מקרה אופן הטיפול הוא שונה. במידה והנושא מטריד אותך עלייך לפנות לחוות דעת אצל רופא מומחה לרפואת חניכיים. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים