כתמים לבנים על החניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

03/03/2012 | 11:30 | מאת: יעל

שלום, לאמא שלי התגחו כתמים לבנים עח החניכיים. הרופא מבקש לקחת ביופסיה. מה זה יכול להיות?

יעל שלום כתמים לבנים על החניכיים מהווים מופע קליני של מספר רב של סוגי נגעים אפשריים. בדרך כלל מדובר בנגעים שפירים או נגע על רקע תגובתי של רקמת הרירית לגרוי מכאני, עשן סיגריות או מחלות עור שונות בעלות ביטוי בפה. בכל מקרה לקיחת ביופסיה הינה חיונית לצורך אבחנה ברוב המקרים ועל סמך האבחנה נקבע אף הטיפול. איחולי בריאות לאמך ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים