מים ומלח

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/08/2014 | 16:06 | מאת: אני

שלום רב, אני נוהגת לצחצח את השיניים שלי ולאחר מכן אני שמה כפית מלח בכוס מים פושרים ומגרגרת. שמעתי שהמלח עם המים עלול לגרום לנזק ולפגוע בציפוי השן עד כדי התפוררות השן, אבל ממה שאני יודעת זה דווקא טוב. אשמח לקבל תשובה חד משמעית מכם הרופאים. תודה מראש

שלום רב אין שום יתרון לשימוש במי מלח כשטיפה לחלל הפה. המלח אינו חומר מחטא וגם אם הוא מפחית את סימני הדלקת כנפיחות בחניכיים בשל ספיחת הנוזלים והורדת הבצקת המאפיינת דלקת חניכיים אין בכך יתרון קליני אמיתי המסייע בטיפול או מניעת מחלת חניכיים. יש לקחת בחשבון שצריכת כמויות גבוהות של מלח באופן קבוע עלולה להביא לעליה בלחץ הדם. בברכה דר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים