בעיות חניכיים בזמן יישור שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/07/2014 | 12:42 | מאת: מישהו

היי. אני נער בן 17, ובגיל 13 וחצי בערך התחלתי יישור שיניים. לפני שנה פחות או יותר בזמן שהיה לי את הקוביות החניכיים שלי התחילו לעלות על השיניים במקומות מסויימים ולדמם בזמן הצחצוח. האורתודנט שלי אמר לי שצריך פשוט לצחצח פעמיים ביום למשך 5 דקות עם פרדונטקס ולשטוף את הפה עם ליסטרין, וזה מה שעשיתי למשך תקופה ארוכה מאוד ללא תוצאות נראות לעין. פניתי לרופא שיניים שהפנה אותי למומחה חניכיים, והוא אמר שצריך לחתוך את החניכיים העודפות. בסופו של דבר לא עברתי את הטיפול מכיוון שלפי דבריו אין התחייבות שזה לא יחזור גם לאחר הסרת החניכיים העודפות, הייתי באמצע יישור השיניים ולצורך הטיפול היינו צריכים להוריד את הגומיות שמסביב לקוביות, מה שהיה מעכב לי את היישור בחצי שנה, ובגלל שההורים שלי פחדו שהטיפול ייגרום לי לנסיגת חניכיים (שני ההורים שלי סובלים מבעיות חניכיים ומנסיגת חניכיים). עכשיו הורדתי את הקוביות ואני בשלב של הפלטה, ואחרי ההורדה ממש רואים את החלקים הנפוחים של החניכיים, ואני רוצה להיפטר מזה אחת ולתמיד. מה אפשר לעשות כדי להיפטר מזה? האם יש משחת שיניים מומלצת יותר לבעיה הזו מאשר פרדונטקס שלא עזרה לי בכלל? זה ממש מפריע לי. אני מצרף תמונה של השיניים: http://i.imgur.com/AdlRtqh.jpg תודה רבה!

שלום רב עליך לפנות חזרה לרופא החניכיים לטיפול בבעיה. יתכן וטיפול שמרני הכולל הקצעות שורשים והדרכה לצחצוח תוכל להביא לכיווץ הרקמה ללא צורך בפעולה כירורגית בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים