שאלה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/07/2014 | 17:41 | מאת: שני

שלום, יש לי בפה גשר של 3 כתרים, הרווח ביניהם מאוד צר, עד עכשיו השתמשתי במשך 10 שנים בחוט דנטלי עם מחט של אורל בי כאשר אני לא תמיד מצליחה להעביר אותו כי צר שם, כרגע יש לי שם דלקת חניכיים ודימום, אני משתמשת בתרודנט והרופא שיניים המליץ לי שבמקום החוט דנטלי להעביר שם מברשית אינטרדנטלית מימי 0.5 מ"מ jordan בצבע אדום. ניסיתי להעביר אותה ויורד לי דם, שאלה: האים להמשיך להשתמש עם אותה מברשית ובמשך הזמן הרווח בין הכתרים יתרחב ולא ירד דם? תודה רבה

שני שלום דימום במגע הינו סימן לדלקת חניכיים. בכדי לטפל בדלקת החניכיים יש צורך בהסרה מכאנית של הפלאק המצטבר על פני השן. המשך המצב הדלקתי עלול להחמיר לכדי מחלת חניכיים ואובדן עצם תומכת סביב השיניים. מן הראוי שרופא השיניים ידאג לסדרמרווח מספק בין הכתרים אשר מאפשר ניקיון קל ויעיל. כמו כן מומלץ לך לפנות לבדיקת חניכיים אשר יעריך את המצב ויבדוק הצורך בטיפול במחלת חניכיים. בברכה ד"R ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים