אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

09/07/2014 | 10:14 | מאת: דנה

בת 21.בגלל טיפול שורש כושל השן הצמודה לשתי השיניים הקדמיות נחלשה מאוד ונשברה קרוב לשורש. הרופא החליט לעקור אותה להכניס במקומה שתל. הוא ביקש ממני לבלוע מנה אחת של 4 כדורי מוקסיפן שעה לפני העקירה\השתלה.. אני מאוד פוחדת לבלוע בבת אחת 4 כדורים ושאלתי היא -האם אני יכולה לבלוע 20 כדורי מוקסיפן במשך שבוע במקום בליעת 4 כדורים בבת אחת? האם טיפול זה גם יכול לשמש הגנה מפני זיהום? תודה

דנה שלום מנת העמסה של 2 גרם מוקסיפן לפני הניתוח היא פרוטוקול מקובל אשר מטרתו להוריד את הסיכון להתפתחות זיהומים ע"י הורדת רמת החיידקים ושיפור ההגנה על הרקמה הנחשפת לחיידקי חלל הפה בעת ביצוע החתך הראשון במהלך הניתוח. קיימים פרוטוקולים נוספים, כל רופא בוחר את זה שמתאים לו. במידה ואת רוצה לשנות עלייך להתייעץ עם הרופא שלך. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים