טעם מר/רע בפה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

08/06/2014 | 23:56 | מאת: sssss

שלום יש לי טעם מר/רע בפה כבר הרבה זמן האם יש סיבה לקח וטיפול בהתאם? בנוסף לכך יש לי כבר זמן רב עיגולים בצבע ורוד/אדום בהיר בעומק הלשון ליד השקדים הלשון שלי כל כמה שעות הופכת ללבנה למרות שאניי מקפיד על ניקיון הלשון ובכללי האם יש הסבר לכך?

שלום רב שינויי תחושה וטעם בפה יכולים להופיע מסיבות שונות. קיים צורך לבדוק את הדברים לעומק ולמצוא את מקור הבעיה:ריריות הפה, חיידקים ופטריות בחלל הפה ובמקרים מסויימים אף קיים צורך בבדיקות דם לאיתור בעיות מטבליות. לגבי העיגולים על הלשון אלו ככל הנראה פקעיות הטעם הגדולות שנמצאות בשליש האחורי של הלשון. לגבי החיפוי על הלשון- הלשון בעלת טקסטורה מחוספסת ולכן צוברת חיידקים ושאריות מזון. ועל כן יש להקפיד לנקות אותה. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים