בעיות בחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/05/2012 | 20:02 | מאת: אני

היי לאחר דלקות חוזרות ונישנות בחניכיים הלכתי למומחה לחניכיים. הוא טען שאני לא מנקה את השיניים כמו שצריך ושלח אותי לשיננית שמעבר לניקוי לימדה אותי איך לצחצח שיניים. השיטה שלה היא לשפשף עם המברשת כלפי מעלה, כשהיא ממוקמת חצי ממנה על גבי החניכיים וחצי על גבי השן, מה שבחיים לא עשיתי (או שמעתי). כששאלתי אותה אם זה לא פוגע בחניכיים היא אמרה שממש לא ובגלל שהמברשת כלפי מעלה (או כלפי למטה בלסת העליונה) זה מזרים את הדם וזה טוב. זה היה לפני שלושה ימים בערך. מצב הדלקת באמת השתפר אבל בחלק מהשיניים, בעיקר בניבים, עכשיו אני שם לב שהשוליים של החניכיים קיבלו גוון כמעט לבן לגמרי. האם השיטה של השיננית נכונה? ממש מברישים גם את החניכיים? מה זה הגוון הלבן הזה בחניכיים? תודה מראש

תודה רבה על פניתך. הצטברות של רובד חיידקי על גבי השינים בקרבת החניכיים (באיזור המפגש בין החניכיים לשיניים) גורם לדלקת חניכיים שבאה לידי ביטוי ב: דימום, אדמומיות, נפיחות וכו'. סילוק של אותו רובד חיידקי הינו חיוני ביותר על מנת לטפל ו/או למנוע את הדלקת. לשם כך, יש לצחצח באופן יעיל גם את האיזור הזה. השיננית למדה אותך כיצד לנקות באופן יעיל ושיטתי את האיזור הנ"ל.

22/05/2012 | 10:59 | מאת: אני

רק שאלה נוספת, מה קרה לחניכיים שלי שפתאום הם נהיו עם קצוות לבנים (וכאילו 'רופפים' כאלה) סביב השיניים התחתונות הקדמיות? השיננית פשוט ביום חופש היום ואין לי איך לשאול אותה, ואני תוהה אם זה משהו חמור. זה התחיל ממש לפני יומיים, ברגע שהתחלתי לצחצח בשיטה שלה. בחניכיים שעוטפים את השיניים הקדמיות התחתונות, פתאום נהיו להם שוליים לבנים והם נראים רופפים, כמעט מתקלפים.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים