ליכן פלנוס ושיקום הפה.

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

10/03/2014 | 11:17 | מאת: שגית

שלום רב ,אני היום בת 41 אובחנתי וחליתי בליכן פלנוס בגיל 18 מטופלת לפרקים תלוי במצב המחלה בסטרואידים בפה המצב חרוני ואינו נעלם אני כרגע מעוניינת לשקם את הפה בעקבות המחלה ישנו שינויי בחניכיים והשניים כבר עומדות ליפול,לאחר אין ספור רופאים ומרפאות פה ולסת ובדיקה במרפאת שיקום של משרד הבריאות התשובה חד משמעית ,יש לעקור את כל השיניים אבל הבעיה שלא ניתן להציע לי שיניים תותבות וגם הסיכויי לשתלים בעייתי בעקבות נסיגת החניכיים ושחיקת עצם הלסתות ..מה עושים? אני ממש מתוסכלת..תודה

שלום רב. על פי מסכת הטיפולים שתארת פנית לרופאי שיניים ומומחים לכירורגית פה ולסת, אך נראה כי מחלת החניכיים ממנה את סובלת לא טופלה עי מומחה לרפואת חניכיים. מומחה לרפואת חניכיים יוכל להעריך את חומרת מחלת החניכיים ולהעריך את יכולת ההישרדות של השיניים הנותרות. עי טיפול חניכיים יסודי ומקצועי ניתן להשתלט על מחלת החניכיים לעצור את התקדמותה ואף במקרים מסויימים ניתן לתקן את הנזקים שנגרמו בעקבות מחלת החניכיים ולשחזר את העצם שאבדה. אחרי ייצוב החניכיים ניתן יהיה להשלים את השיניים החסרות עי שתלים ואף לתחזק את השתלים ואת בריאות הפה לאורך שנים. כפי שנאמר: מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא פני בהקדם לקבלת ייעוץ אצל רופא חניכיים. יתכן מאוד שהתמונה אינה עגומה כל כך וטיפול מקצועי של מומחה בתחום יוכל לתת לך מענה ראוי. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים