דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

06/03/2014 | 18:48 | מאת: רוני

שלום רב, יש לי בליטה של חניכיים בין שתי שיניים (עקב דלקת חניכיים) מה שיצר מרווח בין שתי השיניים ונראה לעין כאשר אני מחייך. ממה שנאמר לי מדובר בהיפרכרזיה?\ליפוכרזיה? כנראה ריבוי של רקמת החניכיים...(לא מצאתי ביטויים אלו בחיפוש פשוט בגוגל) שאלותיי הן: 1. מהו הביטוי המדוייק? (לעיל) 2. עשיתי צילום סטאטוס והרופא אמר לי שהוא יסיר את בליטת הבשר הזו - האם כל רופא שיניים יכול לעשות זאת או שמא עליי לפנות למומחה לחניכיים? 3. כמו שציינתי עקב הדלקת נוצר מרווח בין שתי השניים - האם ייתכן מצב שבו השיניים יחזרו למצבן הטבעי "לבד" באופן טבעי? 4. היכן אני יכול לקבל מידע מלא ועדכני על רופאי שיניים בארץ? (אחרי שכמובן ביצעתי הליך חיפוש פשוט בגוגל) תודה רבה!!

רוני שלום מהתיאור שלך נראה כי מדובר בהיפרפלזיה של החניכיים. מומלץ שתפנה לבדיקה אצל רופא חניכיים אשר יאבחן את הנגע. יתכן ויש צורך בביצוע ביופסיה לזיהוי הנגע. תוכל למצוא רשימה מלאה של מומחים לרפואת חניכיים על פי פריסה גאוגרפית באתר האיגוד לרפואת חניכיים ושתלים: www.perio.org.il בברכה דר ערן גבאי

08/03/2014 | 22:18 | מאת: רוני

ברור לי שהכי טוב לפנות לרופא חניכיים אבל משיקולים כספיים לא אוכל לעשות את הטיפול אצל רופא חניכיים . השאלה שלי היא האם אוכל "לסמוך" על הרופא שערך את הצילום והמליץ לי על טיפול? האם הוא יכול לצבע את הכירורגיה? תודה רבה!!! עזרת לי מאוד!

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים