בעיית חניכיים- לתשובתכם המהירה אודה.

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

27/01/2014 | 23:10 | מאת: נילי

שלום רב, בהיותי ילדה, נפלתי על שם קדמית ושברתי אותה. אני זוכרת טיפול בעצב ולאחר מכן כתר שעשו לו הארכת כותרת. מאז אותה הארכת כותרת, האזור שם מודלק תמידית והשן נראית מלאכותית. מסביב הצבע סגול. יעצו לי לצחצח טוב, צחצחתי. להשתמש בסילונית. השתמשתי, ללכת לשיננית ולטפל בכסי חניכיים כאשר חלקו את הפה לארבע וכל פעם השיננית נקתה במקום אחר. גם כשאני שוטפת שם בסילונית צבע החניכיים או סגול כהה או ורוד שונה מיתר החניכיים, ובכלל אני חוששת לחייך כי השיניים שם נראות מזעזע. ועוד דבר, רואים משהו אפור מעל השן ובין החניכיים. מה עושים? למי פונים? חשוב לי להיראות אסטתית. אני בגיל דייטים וחוששת לחייך.:(

27/01/2014 | 23:36 | מאת: נילי

מצ"ב לינק לתמונה http://sizmedia.com/my.php?i=nyzgmbj5mmqm.jpg מדובר בעצם בשן קדמית ששברתי לחצי בילדותי וטיפלו שם בעצב ועשו כתר לא מוצלח במיוחד, ליד שן צדדית ששם עשו כתר והארכת כותרת. הקונסטלציה נראית גרוע, השן מלאכותית והחניכיים סביב שתי השיניים מודלק בצבע סגול כהה. גם כשאני נלחמת בצבע הכהה ע"י סילונית וצחצוח מעולה עד שיורד דם, עדיין המקום נראה מודלק וממש לא תואם את צבע החניכיים בשאר הפה. מה ניתן לעשות? מיואשת....האם ד"ר בוצצו יכול להועיל בזה?

תודה רבה על פניתך. מהתמונה ששלחת (לצערי איננה ברורה מספיק), ניתן לראות שגוון החניכיים מעל הכתרים כהה יותר מהגוון מסביב. יש כאן שילוב של דלקת חניכיים כרונית שגרמה לשגשוג בכלי הדם ולבצקת יחד עם השתקפות של גוון האפור של השורש. בכדי לטפל כראוי יש צורך בטיפול חניכיים מקיף בשילוב עם רופא משקם שיצור כתרים זמניים מותאמים יותר ובשלב השני לאחר השתלטות על דלקת החניכיים, יקח מידות לכתרים שאינם על בסיס מתכת. ד"ר מאייר, מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים