ציסטה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

25/01/2014 | 12:49 | מאת: נועם

שלום רב שנים שיש לי בליטה בחניכיים מקדימה לא ייחסתי לכך חשיבות מלבד שמידי פעם זה כאב קצת . הגיע שלב שבו ניגשתי לרופא למטרה אחרת וביצעתי צילום סיטי הרופא ראה בצילום את הציטטה ואמר שהיא תצא כאשר אעקור את השן שצריכה ממילא להיעקר . שאלתי האם ציסטה זה מסוכן אני חיה איתה המון שנים האם היא יכולה לפגוע במוח ?

תודה רבה על פניתך. הציסטה הינו תוצר של דלקת כרונית ממושכת שהובילה לכך שהזיהום, תוצרי הדלקת תחומים ע"י קרום. הציסטה יכולה לגדול על חשבון רקמות כגון רקמת העצם. יש להוציא את הציסטה מוקדם ככל שאפשר. ד"ר מאייר

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים