האם קיסם מזיק לשיניים?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

09/01/2014 | 00:37 | מאת: אמיר

השיננית אמרה לי שעלי להתחיל להשתמש בקיסם בכלל ורצוי דנטלי. מעולם לא השתמשתי בקיסמים, האמנתי שהם מזיקים לשיניים ולחניכיים (זה פוצע ומוריד דם) האם קיסם רגיל עלול להזיק בצורה כלשהיא? האם כדאי אחרי כל ארוחה להשתמש בקיסם כלשהוא (רגיל או דנטלי) ? תודה רבה

תודה רבה על פניתך. קיסם דנטלי הינו אביזר חשוב ביותר לשם השלמת ניקוי השיניים מאחר והוא מנקה את האיזורים שבין השיניים (איזורים שלא ניתן לנקות באמצעות מברשת השיניים). ההמלצה היא להשתמש בקיסם דנטלי ולא בקיסם רגיל היות ומבנה הקיסם הדנטלי מותאם לניקוי בין שיני בעוד שקיסם רגיל (הקיסם שנמכר במכולת) עלול לפצוע ולגרום לנסיגת חניכיים. בברכה, ד"ר מאייר

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים