חניכים אדומות ונפוחות בכל הפה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

11/12/2013 | 22:39 | מאת: מבקר כואב

מיום שיש החולף הרגשה כללית לא טובה כולל חום וצמרמורת וזעת לילה וכמו כן בלוטת לימפה צוואר רגישה אני בן 60 ביום ראשון בדיקת רופא משפחה ביצוע משטח גרון ובדיקת דם המטולוגית טוען כי גרון אדום וקבלת אנטיביוטיקה פניצילין 500 שלוש פעמים ביום מיום שני שמתי לב כי החניכיים שלי מסביב לפה אדומות ונפחות ומסביב למספר שינים נראה דם מקומי רגישות לאכול חם קר מתוק מלוח .ניגשתי לרופא שינים כי הייתי בטיפולו ביום רביעי האחרון הניחו לי גשר זמני על 2 שתלים שביצעתי לפני כחודש והייתי בטוח שיש קשר בבדיקת הרופא בראיה כי מה שקורה לי בכל הפה ואין קשר לטיפול והוא חושב שזה קשור לשפעת וכדומה ויש להיות סבלני והוא רשם לי לקחת DECAPINOL GEL ותמיסה לשטיפת פה בדיקות הדם יצאו תקינות כולל משטח גרון קשה לי לאכול כל אוכל כי אני מרגיש גם בחך בעיות יש לציין כי החום ירד מתחת ל-38 ממשיך עם הפניצילין האם נראה לך כי ההתנהלות נכונה תודה

14/12/2013 | 20:21 | מאת: מבקר כואב

בינתיים החום והבלוטה נעלמו אבל השאר נשאר

שלום רב נראה כי הנך סובל מזיהום אקוטי, יתכן כי מדובר בזיהום ויראלי המערב את מערכת הלימפה, במקרה זה הטיפול האנטיביוטי אינו יעיל. אך יתכן גם כי מדובר בזיהום חיידקי ממקור דנטל, אשר הטיפול האנטיביוטי יכול להרגיע את המצב האקוטי לטווח הזמן הקרוב. בכל מקרה כדאי שתפנה למומחה חניכיים אשר יבדוק ויזהה באם הזיהום ממקור דנטלי ויקבע את אופן הטיפול המתאים. איחולי בריאות ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים