כתרים ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/11/2013 | 20:15 | מאת: חוה

שלום בירצוני לישאול: 1)האם כתר לאחר טיפול שורש. זה אותו כתר לאחר השתלה. או שמדובר בשני דברים שונים? 2)מה הם הגורמים לנסיגת חניכיים? ואיך מטפלים? תודה

30/11/2013 | 20:26 | מאת: חוה

יכל להיות שגם ציחצוח חזק גורם לנסיגת חניכיים? העיניין הוא שיש לי הרבה טיפולים לעבור ואני תמיד צריכה להיתאמץ להוציא אם המיברשת את הליכלוך מיבין השיניים אז אני נאלצת לצחצח חזק כדי שסיבי המיברשת יגיעו למקומות שאי אפשר להגיע אליהם(ואין לי סבלנות לחוט דנטלי)השאלה היא האם באמת ציחצוח חזק גורם נזק נוסף? תודה

חוה שלום לגבי שאלתך הראשונה: כתר על גבי שתל דומה בעקרון לכתר על גבי שן. שאלה שניה: נסיגת חניכיים נגרמת על ידי שני גורמים עיקריים, מחלת חניכיים וטראומה לחניכיים כצחצוח אגרסיבי. אופן הצחצוח שאת מתארת עלול לפגוע בחניכיים ולהביא לנסיגת חניכיים. כמו כן צחצוח במברשת בלבד אינו יעיל באזורים שבין השיניים ועלול להוביל להתפתחות בעיות חניכיים כדלקת חניכיים ואף מחלת חניכיים. פני לבדיקת רופא חניכיים להערכת מצבך ולקבלת הדרכה לתחזוקה נכונה של בריאות הפה שלך בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים