הקשר בין מחלות חניכיים לטריל

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

05/05/2012 | 10:00 | מאת: משה

שלום, האם קיים קשר בין מחלות חניכיים לתרופת טריל (לטיפול באפילפסיה)? מה עושים במקרים כאלו?

משה שלום ידוע כי קיים קשר בין תרופות אנטיאפילפטיות ובראשן פניטואין (דילנטין) להגדלת חניכיים והעמקת כיסים בחניכיים. לגבי טריל (קארבאמאזפין) אין תיעוד דומה בספרות והוא אינו נחשב כגורם לבעיות חניכיים. בכל מקרה, במידה והינך ניתקל בבעיות חניכיים מומלץ לבהבדק אצל רופא חניכיים ולעמוד על מקור הבעיה. החלפת תרופות אנטיאפילפטיות היא בעייתית ולכן טיפול חניכיים טוב ויעיל יוכל להפחית הצורך בהחלפת התרופה ע"י הפחתת/העלמת הממצאים בחניכיים. אני מאחל לך בריאות בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים