סוכרת וחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

28/11/2013 | 08:17 | מאת: ירון

שלום. האם יכול להיות קשר בין סוכרת לא מאוזנת למחלת חניכיים? אם כן אשמח לשמוע מהם הגורמים לכך ולדעת אם איזון מחודש יכול להביא לשיפור או שהמצב בלתי הפיך. תודה.

ירון שלום סוכרת לא מאוזנת מהווה זרז לתהליך ההרסני המאפיין את מחלת החניכיים. הסוכרת מעודדת את התהליך הדלקתי עי שחרור מוגבר של פקטורים דלקתיים מתאי מערכת החיסון, כמו כן חל שחרור מוגבר של אנזימים מפרקי חלבון, אשר פוגעים ברקמת העצם ומנגנון תאחיזת השן באופן מהיר וחזק מהקצב הנורמלי של התקדמות מחלת חניכיים האדם עם סוכרת מאוזנת או בריא. טיפול החניכיים במקרים כאלה יכול לבלום את קצב התקדמות מחלת החניכיים ולהוריד את רמת הדלקת, ובעקיפין אף יכול לסייע באיזון מצב הסוכרת עי הורדת העומס הדלקתי בגוף. איזון הסוכרת אף הוא יכול להואיל מאוד להצלחת טיפול החניכיים אך לא יביא לבלימת המחלה ללא טיפול חניכיים במקביל. קיים צורך למעשה בטיפול משולב בשתי המחלות במקביל. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים