ske, jbhfhho

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/11/2013 | 20:52 | מאת: שושי

שלום וברכה. בליל אמש התעוררתי עם כאב חזק בצד ימין של הלסת. כאב לי בכל הצד ולא הצלחתי למקד- הכאב הקרין לכל האזור. לא נרדמתי לפני שנטלתי מנה כפולה של אדוויל. בבוקר מיהרתי לעזרה ראשונה ושם התברר לי שזו דלקת כי לא היה שום ממצא מצדיק לכאב בצילומי הנשך. הרופא המטפל הורה לי להקפיד על צחצוח של לפחות שלוש פעמים ביום, שטיפה וגם שימוש בג'ל דנטאלי- ואם זה לא יעזור אז להתחיל טיפול אנטיביוטי. אני סומכת על הרופא אבל בינתיים אני רצה כל חצי שעה לצחצח כי הכאב חזק. האם זה אופייני לדלקת חניכיים? צחצוח מרגיע לזמן מועט ואז שוב מתחילות דקירות (אגב כאב שחוויתי כשהבאתי חורים למצב של טיפול שורש) לתשובתכם אודה

22/11/2013 | 14:04 | מאת: שושי

יום אחרי אני מיואשת מהכאב- אפילו אקמול לא ממש עוזר- אבל זה כאב חולף- בא והולך לכן אולי זה באמת לא חור עמוק אלא דלקת- עשיתי צילום אבל כבר לא היה רופא לפנות אליו.

שושי שלום כאב חזק מקרין כמו שאת מתארת יכול לנבוע בעקבות פולפיטיס (עששת אשר פגעה במוך השן באופן בלתי הפיך) או אבסס, אשר יכול להופיע בעקבות זיהום ממקור מוך השן שהגיע לקצה חוד השורש ומשם לעצם הלסת או מחלת חניכיים מתקדמת. בכל מקרה צחצוח שיניים אינו הפתרון. פני לבדיקה אצל רופא מומחה למחלת חניכיים או מומחה לטיפולי שורש אשר יאבחן וימליץ לך על הטיפול המתאים. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים