דלקת חניכיים רצסיה נקודתית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/11/2013 | 15:07 | מאת: רובי

שלום רב, פניתי לרופאת השיניים שלי עקב בעיה אסטתית וזו הפנתה אותי למומחית חניכיים שאבחנה כי יש לי רצסיה נקודתית בשן 11, קיים שוני באורך הכותרת של שיניים 11 ו-21, ורשמה הערה לגבי סוג עובי החניכיים (שלצערי לא בכתב ברור). היא המליצה לטיפול - החלפת הכתר הקיים והבקעת שן. תיקון מתאר חניכיים לפי הצורך. האם תוכלו בבקשה להסביר לי את ההליך הצפוי לי, מה הוא אומר ובמה זה כרוך..? תודה.

רובי שלום כוונת רופאת החניכיים היא למשוך על ידי מכשירים אורתודונטיים את השן הארוכה. יחד עם השן יזוזו גם החניכיים עד הגעה לגובה שווה ביחס לשן הסמוכה. לאחר מכן יבוצע כתר חדש על גבי השן שהובקעה, התואם את גובה החניכיים החדש. תהליך זה מהווה פתרון אלגנטי לבעיה ומפחית את הצורך בפרוצדורות כירורגיות לתיקון גובה החניכיים. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים