רנטגן-גידול

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/11/2013 | 22:40 | מאת: ויקה

שלום אני בת 17, לפני כחודשיים עשו לי צילום רנטגן בשני צדדים (2צילומי רנטגן סהכ) ולפני שבוע עשו לי בצד 1 שוב , והיום פעמיים באותו צד , סהכ מאז (5) בכל החיים שלי . אני מאוד מאוד דואגת ומפחדת שיתפתח לי גידול מוחי כלשהו! אני מאוד דואגת מזה , זה הזיק לי ? מה זה גרם לי ה-5 פעמים האלה? פי כמה זה הכפיל לי את הנזק ? סיכון למנינגיומה? אני יכולה בבקשה לדעת פרטים? ( אני יותר לא מתכוונת לעשות שום צילום!) בבקשה עזרה :( )לפי דעתי זה היה צילום נשך, כי נשכתי כרטיסית מכסף כזאת ושמו לי מכונה בצד של הפה )

ויקה שלום ברצוני להרגיעך כי רמת הקרינה בצילום רנטגן דנטלי היא נמוכה מאוד ואף נחשבת לזניחה, במיוחד כיום בבעידן הצילום הדיגיטלי שהפחית את רמות הקרינה עד כי רמות אפסיות כמעט. כמו כן מבנה שפורפרת הרנטגן נועד למקד את הקרן כך שההקרנה תתמקד באתר המיועד, השיניים ועצם הלסת, כמו כן נעשה שימוש בסינר מגן לגוף ןלצוואר כנגד הקרינה. צילומי הרנטגן מהווים חלק חשוב בבדיקת השיניים והחניכיים. במהלך חייך את תעברי עוד צילומי רנטגן דנטליים רבים לצורך מעקב וטיפולים שונים, החשובים לבריאותך. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים