נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/04/2012 | 13:12 | מאת: גידי

אני בן 22 וסובל מהתחלה של נסיגת חניכיים, שכניראה נובעת מצחצוח אגריסבי, הייתי מצחצח נורא חזק. צוואר השן בשיניים הקידמיות שלי מתחיל להחשף, לפי הוראות השיננית והרופא שיניים קניתי מברשת רכה ומשחת שיניים לשיניים רגישות והתחלתי לצחצח ממש ממש חלש, בנוסף לא מזמן עשיתי גם גשר בשיניים אז ככה שאני מצחצח 2/3 ביום אבל ממש לאט. בנוסף אני מצחצח גם את הלשון ומשתדל לשטוף את הפה במים ומלח פעמיים ביום. רציתי לשאול קודם כל אם יש משהו נוסף שאני צריך לעשות כדי למנוע את המשך הנסיגה? ודבר שני האם המצב הפיך, זאת אומרת החניכיים יוכלו לחזור למקומן או שמה שאני יכול לעשות זה רק לשמור על המצב הקיים והן לא יחזרו לקדמותן? תודה רבה!

גידי שלום אצל אנשים אשר מצחצחים בצורה אגרסיבית תתכן חשיפה של שורשי השיניים. תופעה זו הינה בלתי הפיכה ויכולה אף להחמיר בעקבות טיפול אורתודונטי, במקרים בהם שורשי השיניים יוצאים מחוץ למעטפת העצם. מצב זה נפוץ בעיקר בפיזור צפיפות והרחבת קשת השיניים. נראה כי הינך מודע לבעיה ונוקט באמצעי הזהירות הנדרשים, שימוש במברשת רכה וצחצוח עדין. במידה ואתה מרגיש צורך בהכוונה מקצועית לגבי מניעת נסיגת החניכיים עליך לפנות לרופא חניכיים. במידה ומדובר במפגע אסתטי, הופעה של רגישות לקור או עששת צווארית התחלתית יתכן וקיים צורך בביצוע פרוצדורה לכיסוי הנסיגה ע"י רופא החניכיים אשר משתיל רקמת חניכיים ומכסה את צוואר השן החשוף. יש לציין כי פרוצדורות מסוג זה מצריכות מיומנות בביצוע ובחירה נכונה של מקרים המתאימים לכך. מקווה שעזרתי לך להפיג חששותיך בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים