השתלת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

11/04/2012 | 16:03 | מאת: אילן

שלום , שבועיים אחרי השתלת חניכיים שכנראה לא צלחה.(בשבוע הבא יש לי פגישה עם המומחה ,אך אני מעונין לקבל תשובה מהירה כי הענין מטריד אותי מאד) נותר חלק מהשן החשופה. הייתי מעוניין לדעת איך מטפלים בכך ? האם מדובר על השתלה נוספת שיש לעשות ? ואם כן כמה זמן יש להמתין מההשתלה הראשונה לשניה? האם אפשר לעשות זאת מיידית או יש צורך בתקופת המתנה ? והאם הרופא מחייב על השתלה שניה בתשלום מלא נוסף ? בברכת מועדים לשמחה. אילן.

אילן שלום ותודה רבה על פנייתך. השתלת חניכיים הינה הליך כירורגי שכמו כל הליך כירורגי מושפע מגורמים רבים ברמת המטופל וברמת הפעולה הכירורגית. על כן, הצלחות במאת האחוזים אינן קיימות (לצערי) במקצוע שלנו. השתלת חניכיים מטרתה על פי רוב הינה לכסות שורש שן הן למטרה אסתטית או עקב רגישות מוגברת לטמפ'. אם אין בעיה אסתטית ואין רגישות לא הייתי ממהר לבצע פעולה חוזרת במקום. אם אתה מעוניין לחזור על הפרוצדורה אז מומלץ שתדיין עם הרופא שבצע את הפעולה לגבי נחיצותה ולגבי סיכויי הצלחתה בפעם השניה. בכל מקרה, מומלץ להמתין מס' חודשים (לפחות 3 חודשים) בין הפעולה הראשונה לשניה. בברכה, ד"ר יניב מאייר, מומחה לרפואת חניכיים

12/04/2012 | 21:42 | מאת: אילן

תודה רבה על תשובתך ד"ר מאייר . אני מבין שלוקח שלושה חודשים בין השתלה אחת לשניה , אך מדובר בענין דחוף שכן תהליך אסתטי תלוי בכך. האם ישנה אפשרות להקדים את התהליך ? ולבצע את השתלה שניה בדחיפות ? תודה רבה. אילן

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים