דלקת קשה בחניכיים?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

11/09/2013 | 15:55 | מאת: עדי

שלום.בת 33 אתמול התחלתי לחוש מעין כאב באיזור ימין בחניכיים העליונות הפנימיות וראיתי כי המקום נפוח מאד צורב למגע , החניכיים"עלו על השיניים" והפך שם חלק מהחניכיים לסגול במקום ורוד. רופא השיניים בחופשה עד מחר. מה יכול להיות? האם מסוכן? מה עלי לעשות עד לביקור הרופא?

עדי שלום את מתארת מצב אקוטי חריף של אבסס בחניכיים. יש לפנות בהקדם לאבחון הסיבה להתפתחות האבסס וטיפול מתאים. בין הגורמים האפשריים: סדק או שבר בשורש השן, בעיה בטיפול שורש או מחלת חניכיים מתקדמת. במידה ורופא השיניים שלך אינו יכול לתת לך מענה פני לרופא חניכיים. לא מומלץ להשאיר מצב זה במהלך סוף השבוע של יום כיפור ללא טיפול. גמר חתימה טובה דר ערן גבאי

12/09/2013 | 17:17 | מאת: עדי

רופא שיניים ראה אותי היום ולאחר ביצוע צילומים קבע כי המקור הוא כנראה מהחניכיים וניסה לבצע הקצעת שורשים זריזה ונתן לי אוגמנטין ל-5 ימים. האם מסוכן לדעתך אכן לחכות עד לאחר כיפור או שמא אנטיביוטיקה תוכל להגן בינתיים? חוששת מאד. תודה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים