משחות שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

05/09/2013 | 10:54 | מאת: גל

שלום, האם ישנן משחות שיניים שיכולות לעכב התפתחות של מחלות חניכיים?

גל שלום משחות שיניים מסוימות מכילות חומרים בעלי תכונות אנטיבקטריאליות או כאלו אשר מפחיתים את סימני הדלקת. יחד עם זאת האפקט שלהן הוא מינורי ואינו מהווה תחליף לטכניקת צחצוח נכונה ויסודית אשר מסלקת את חיידקי רובד השן באופן מכאני. במקרים של מחלת חניכיים הדרך היחידה לעצור את התקדמות המחלה היא עי צמצום הכיסים והרחקת הרובד שמתחת לחניכיים, אשר ניתן לבצעה רק עי איש מקצוע בהקצעת שורשים בשילוב עם הדרכה לצחצוח שיניים נכון. במקרה כזה צחצוח שיניים בלבד ואף טיפול שיננית רגיל אינם יעילים ולא יביאו לצמצום הכיסים ועצירת התהליך ההרסני של מחלת החניכיים. במידה ואת סובלת ממחלת חניכיים מוטב שתפני לטיפול מקצועי אצל רופא מומחה לרפואת חניכיים. חג שמח ושנה טובה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים