תחושת ניקיון בשיניים ובחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

26/08/2013 | 12:45 | מאת: מיכאלה

שלום רב, אני בת 36, ובעבר, כאשר הייתי מצחצחת שיניים ו/או משתמשת במי פה, הייתי מקבלת "תחושת ניקיון" בפה, מן רעננות כזאת. מזה זמן מה, שהתחושה ירדה בהדרגה, עד שכעת, אני כבר לא מקבלת אותה עוד (למרות שהחלפתי מספר משחות שיניים ומותגים של מי פה). האם המצב יכול להעיד על איזו בעיית חניכיים או שיניים?

מיכאלה שלום הסיבה לתחושה המרעננת בעקבות שימוש במשחת שיניים או שטיפה הינה טעם המנטה ודטרגנטים ובמקרים מסוימים שטיפות מכילות גם אלכוהול. בכל מקרה, אין קשר בין התחושה לרמת הניקיון האמיתית של הפה. האם יתכן שאת חשה גם ירידה בתחושת הטעם באופן כללי? אם הנושא מטריד אותך אני ממליץ לך לפנות לבדיקת ריריות הפה אצל רופא מומחה לרפואת הפה. בברכה דר ערן גבאי

29/08/2013 | 15:46 | מאת: מיכאלה

סליחה, לא מתכוונת להיות חצופה, אני באמת לא יודעת. מה ההבדל בין רופא מומחה לרפואת הפה לבין רופא שיניים? או שזה סוג של התמחות?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים