כאב חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/08/2013 | 20:36 | מאת: שני

האם כאב בינוני שמתחזק לעיתים בחניכיים בצד שמאל וימין בלסת עליונה יכול לנבוע מדלקת חניכיים? האם יכולה להיות דלקת חניכיים ללא כל דימום? האם יכול להיות כאב שמורגש כאילו מהחניכיים אך למעשה הוא מתוך הלסת? במידה והוא מהחניכיים כיצד אפשר להקל על הכאב באופן מיידי? והאם כאב חזק יכול לנבוע מדלקת חניכיים תודה מראש-שני

שני שלום מחלת חניכיים בדרך כלל אינה מלווה בכאב. במקרים אקוטיים כאבסס פריודונטלי ילווה הכאב בסימני דלקת חריפה כנפיחות, אודם ואף תתכן הפרשה מוגלתית ועל סמך תיאורך זה אינו המקרה. סביר למדי כי הכאב אותו את מתארת יכול להופיע בעקבות פציעה של מנגנון התאחיזה כתוצאה מדחיסת מזון בין השיניים. אני ממליץ לך לפנות לרופא חניכיים לבדיקה ואבחון. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים