ניתוח הארכת כותרת כולל טיפול בעצם

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

22/07/2013 | 10:47 | מאת: ענת

שלום רב, במה כרוך ניתוח הארכת כותרת כולל טיפול בעצם ? האם הניתוח עלול לגרום לכאבים לאחר הניתוח ? וכמה זמן לאחר הניתוח מותר להמשיך בבניית הכתר?

ענת שלום במהלך ניתוח הארכת כותרת חושף הרופא חומר שן בריא עי הסרת עצם סביב שורש השן לצורך ביצוע כתר תקין עם הצמדה (רטנציה) טובה לשן. למרות התיאור מדובר בהליך עדין למדי וממוקד לאזור ספציפי בלבד ולכן אינו מלווה בכאב משמעותי, לצורך ההשוואה ניתן לאחר כי עקירת שן הינה פרוצדורה אגרסיבית יותר באופן יחסי להארכת כותרת. בדרך כלל כבר למחרת אין צורך בשימוש במשככי כאבים. זמן ההחלמה המומלץ לאחר הארכת כותרת לפני ביצוע השיקום הקבוע הוא 6 עד 8 שבועות לפחות. במטרה להגיע לתוצאה אסתטית מומלץ אף להמתין מס חודשים לצורך הבשלה מלאה של הרקמות וקבלת תוצאה יציבה אשר תמנע נסיגת חניכיים וחשיפת שולי הכתר לאחר תקופה מסוימת. בהצלחה בטיפול דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים