הקטנת גודל חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

24/06/2013 | 16:29 | מאת: לי

האם ניתן להקטין גודל חניכיים בניתוח לייזר? בחיוך רואים לי הרבה מהחניכיים. האם זה ניתוח כואב?

לי שלום הבעיה אותה את מתאר הינה בעיה נפוצה מאוד ומכונה בפי הקלינאים: gummy smile. כדי להעריך את חומרת הבעיה יש צורך בבדיקה קלינית ע"י מומחה חניכיים. במידה והבעיה ברת תיקון ברמת החניכיים ו/או העצם האלוואולרית (העצם סביב השיניים) ניתן לנתח ולתקן או לשפר המצב. במקרים מסויימים בהם הבעיה היא סקלטלית (הנובעת מצורת עצמות הפנים) יש צורך בכירורגיה מסובכת יותר של קיצור האזור בלסת העליונה ע"י כירורג פה ולסת. השימוש בלייזר מתאים רק למקרים של רקמת חניכיים מוגדלת בלבד, ללא מעורבות עצם אלוואולרית. גם ללייזר כמו לכל פרוצדורה רפואית יש את החסרונות והסיכונים הכרוכים בשימוש, יחד עם זאת אין יתרון אמיתי לשימוש בלייזר ביחס לכירורגיה רגילה ועל כן מומחי חניכיים בדרך כלל מעדיפים את השיטות הקונבנציונליות אשר נותנות תוצאות צפויות ואסתטיות טובות. בהצלחה בטיפול ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים