חומציות בפה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

20/03/2012 | 10:44 | מאת: dana

כל בוקר אני שותה מיץ מלימון אחד טרי סחוט כי נראה לי שזה עוזר לי ליציאות. אולי זה פסיכולוגי אך אם זה עוזר אז שיהיה..... בכל אופן ידוע לי שהחומציות של הלימון עלולה להזיק לאמייל השן ואם אני שותה זאת על בסיס יומיומי אז על אחת כמה וכמה. לכן כדי לא להינזק אז ישר מייד בתום שתיית הלימון אני שוטפת את הפה עם מים וגם מקשקשת במים מעט בתוך הפה- כל זה כדי לשטוף את החומציות. שאלתי היא: האם שטיפת הפה מיד לאחר לגימת הלימון בדרך שתיארתי אכן מספיקה כדי להיפטר מהחומציות וכדי למנוע נזק לאימייל השן? והאם עדיף כי אשטוף את הפה בחלב במקום במים כי החלב בסיסי יותר? תודה רבה

דנה שלום למען הגילוי הנאות, זהו אינו תחום ההתמחות שלי באופן ספציפי. אך יחד עם זאת כרופא שיניים אני יכול להעיד כי נתקלתי בנזקי חומציות פרי הדר הניכרים על זגוגית השן של מתרפאים. אני ממליץ על הורדת מינון צריכת פרי הדר. שימוש בשטיפת פה המכילה פלואוריד יכולה לסייע בהגברת עמידות זגוגית השן. כמו כן אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל רופא השיניים שיעריך את מצבך הדנטלי.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים