השחרת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

14/02/2013 | 16:23 | מאת: צבי

היה לי כתב על בסיס מתכת שגרם להשחרת החניכיים. לפני שבוע וחצי הוא הוחלף בכתר זמני, אבל החניכיים עדיין שחורות. ממה עוד ההשחרה יכולה לנבוע? האם זה בגלל נוכחות הכתר עצמו?

צבי שלום מקור הצבע השחור של החניכיים סביב כתרים מקורו במקרים רבים בהשחזת המבנה כחלק מהכנת השן לכתר. שבבי המתכת שנוצרים במהלך ההשחזה חודרים לחניכיים ויוצרים למעשה קעקוע המכונה amalgam tattoo ולכן במקרה כזה החלפת הכתרים אינה מהווה פתרון. אופציה אחרת אשר יכולה להתבטא בגוון חניכיים כהה סביב הכתרים, בפציינטים עם מבנה חניכיים דקות ישנה השתקפות של שורשי השיניים שהשחירו בעקבות טיפול שורש. בשני המקרים ניתן לפתור אתך הבעיה האסתטית ע"י רופא חניכיים. בהצלחה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים