Gummy Smile

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/01/2013 | 22:49 | מאת: עומר

שלום, אני בן 23, מטופל כעת ליישור שיניים (עם סמכים בצד הפנימי של השיניים) וכעת, אחרי שהשיניים כבר ישרות ויפות, יש דבר אחד שעדיין מפריע, ושעוד בתחילת הטיפול אמרו לי שהטיפול לא ישפר אותו: יותר מדי חניכיים נחשפות בזמן שאני מחייך, וזה עושה את החיוך שלי למשהו שאני עדיין מתבייש בו לא מעט (כמעט אף תמונה שבה אני מחייך היא לא תמונה טובה...). חיפשתי באינטרנט והבנתי שהדבר נקרא Gummy Smile. אני יודע שיש ניתוח רציני בעניין, אבל הבנתי גם שיש טיפולים פחות קשים, כמו חיתוך של איזשהו קשר בין השפה לחניכיים, או של הזרקת בוטוקס. אני מצרף תמונה שלי, מחייך, כדי שתוכלו להתרשם באופן ראשוני מהעניין ולומר לי איזו פעולה לדעתכם תוכל לעזור בעניין: http://postimage.org/image/mdbil80ml בנוסף - לאיזה סוג רופא עלי לפנות? ו... האם ידוע לכם אם קופות החולים ממנות דברים שכאלה, או עוזרות במימון? אם לא - מהו בערך (גם אם בהערכה גסה) מחיר הטיפול? תודה מראש! עומר.

12/01/2013 | 22:54 | מאת: עומר

פתאום שמתי לב שכשלוחצים על הקישור שכבר נתתי יש לפעמים למעלה פרסומות שהן לא ל-All audience, אז הנה קישור ישיר לתמונה, בלי פרסומות: http://s14.postimage.org/8wek2cqb3/20130110_145718.jpg שוב תודה :)

עומר שלום ניכר שהנושא מטריד אותך מאוד ואכן חקרת אותו כפי יכולתך. מהתרשמותי מהתמונה המצורפת ניכר כי אכן יש לך Gummy Smile המשלב שתי בעיות: 1. מראה כותרת השן נראה קצר באופן יחסי וכן אינו תואם את מבנה פניך המוארך ונראה "עודף" חניכיים. 2. מבנה הלסת העליונה, המקסילה הוא מוארך באופן יחסי ביחס לאורך השפה העליונה ועל כן נוצרת חשיפת חניכיים נרחבת. הטיפול במקרה שלך מצריך בדיקה אצל כירורג פה ולסת ואורתודונט אשר יוכלו לתת לך יעוץ לגבי אופן פיתרון הבעיה הסקלטלית ע"י אורתו-כירורגיה לקיצור הלסת העליונה. יחד עם זאת ניתן גם לערוך יעוץ אצל רופא חניכיים לבחינת האופציה של הארכת הכותרת הקלינית של השיניים,פרוצדורה זו פשוטה וקלה יותר ותוכל לשפר את המצב אך יחד עם זאת לא תתן מענה מלא לבעיה. בכל מקרה, כפי שציינתי קודם, אני מתרשם כי הבעיה היא מורכבת ומצריכה בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה ויעוץ עם מומחים מתחומים שונים: אורתודונט, כירורג פה ולסת ופריודונט בכדי לקבוע את אופן הטיפול האופטימלי. בהצלחה ד"ר ערן גבאי

14/01/2013 | 17:02 | מאת: עומר

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים