שאלת סיפתח :-) אחרי טיפול של שיננית כמה שאלות

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/02/2012 | 17:29 | מאת: אריאל

שלום היום הייתי אצל שיננית, היא אמרה לי שאין לי הרבה אבן אחרי שלא הייתי אצל שיננית כבר שנה פלוס. הלכתי לשיננית גם כי צריך פעם בחצי שנה וגם כי התחילו לי דימומים מהשיניים וריח רע. לגבי הדימומים, כנראה זה בגלל שיש לי שלושה כתרים וגם שמתי לב שמסביב לכתרים בתוך העור יש שטפי דם כאלה בצבע שחור בערך. לפי מה שהשיננית אמרה לי זה שזה בגלל לחץ של הכתר על האזור, היא הציעה לי לקחת כוס מים עם כפית מלח ולגרגר שלוש ימים וזה אמור לעזור, עוד משהו שהיא הציעה זה מין מברשת קטנה כזאת שרוכשים ברשתות הפארם שהיא מנקה בין השיניים, עכשיו לגבי זה הייתי רוצה להתייעץ, האם זה באמת שימושי או שזה רצון של השיננית לשווק מוצר? יש לציין שהייתי בכללית סמייל. שאלה נוספת היא האם מה שהשיננית אמרה לי לעשות, הלגרר מים עם מלח באמת יעזור לי עם הדימומים ושפטי הדם באזור הכתרים? כי הדימומים מאוד מפריעים לי מבחינת היגיינה וריח?

אריאל שלום צחצוח במברשת שיניים בלבד אינו מספק, לשן 5 פאות החשופות לחלל הפה, מברשת השיניים יכולה לנקות רק 3 מתוכן. בכדי לנקות את המשטחים שבין השיניים יש צורך בעזרים כגון מברשות בין שיניות, קיסמים דנטלים או חוט דנטלי. צחצוח שיניים יעיל מצריך שליטה טובה בטכניקת הצחצוח וביצוע קפדנ, ע"י כך תמנע תופעות כדלקת חניכיים, דימום וריח פה לא נעים. מתפקידה של השיננית להדריך אותך בשימוש באמצעי הצחצוח השונים ולבקר ולתקן את הנקודות הדורשות שיפור ויתר תשומת לב. שטיפות מי מלח אינן מהוות פיתרו, אמנם יש ביכולתן לצמצם את סימני הדלקת אך לא לפתור את הבעיות מהן אתה סובל כדימום וריח פה. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל רופא חניכיים אשר יבדוק ויעריך את מצב החניכיים וימליץ לך על הטיפול המתאים למצבך. בברכת בריאות ד"ר ערן גבאי

03/03/2012 | 11:27 | מאת: נטלי

הבנתי שמומחים מעדיפים שתלים תוצרת חוץ. נכון?

נטלי שלום קשה להכליל לגבי העדפות של המומחים השונים, כל אחד בוחר את העדפותיו על סמך ניסיונו האישי ונוחות העבודה שלו

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים