כתר מעל שתל

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/11/2012 | 19:50 | מאת: רון

לפני מספר שנים עשיתי 2 שתלים. נאמר לי שההדבקה של הכתרים נעשית בדבק זמני. הכתר נפל לי כבר מספר פעמים. היום הרופא החליט לנקות את הבורג משאריות הסתימה הזמנית שחדרו אליו ולחזק את ההברגה שכנראה נחלשה. אך בגלל שהיה לו קשה הוא החליט לאחר הניקוי וחיזוק ההברגה לשים צמר גפן בצינור החלול של הבורג ורק לאחר מכן לשים את הדבק ולסגור את הכתר. האם השיטה הזו טובה ??? שצמר גפן יהיה סגור בתוך השן מספר שנים ???. אשמח לחוות דעתכם

רון שלום ותודה על פניתך. השימוש בצמר גפן נועד לחצוץ בין הפורג הפנימי לבין הדבק. השטיה מקובלת ואין עם זה שום בעיה. כאשר לא שמים צמר גפן או חומר אחר שיחצוץ, הדבק עלול להגיע לפתח הבורג ולהתקשות שם.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים